Domaine Cazes | Le Canon du Marechal

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door ‘Ecocert’, de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het ‘Eco certificaat’ toekent.

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëeren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Domaine Cazes is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.

Le Canon du Marechal Rosé Syrah-Merlot

Frankrijk, Zuid-Frankrijk, IGP Côtes Catalanes, 2011

Land: Frankrijk
Streek: Zuid-Frankrijk
Appellatie: IGP Côtes Catalanes
Wijnhuis: Domaine Cazes
Wijnsoort: Rosé wijnen
Jaar: 2011
Artikelnummer 0464651
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 13%

Bekend van de Wijnalmanak 2012!

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Ze hebben 1 ding gemeen, nl. kwaliteit. Het familiebedrijf ‘Cazes’ is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.

Druivensoort(en)

40% Syrah, 40% Merlot en 20% Grenache

Vinificatie

De wijn heeft een aantal uren schilweking gehad op koele temperatuur. Daarna heeft de wijn gekoelde gisting ondergaan.

Proefnotities

De wijn heeft een gezellige roze kleur. In de neus zitten fruitaroma’s van rood fruit en kersen. De smaak is soepel en zacht met een fijne zuurgraad. De afdronk is plezierig en uitnodigend.

Eten & Drinken

Zonnige salades zijn goed te combineren met deze wijn als wel om zo van te genieten op het terras.


Bekijk onze rosé wijn aanbiedingen