Château Cadaulan

Château Cadaulan is een prachtig en modern wijngoed, in het hart van de internationale wijnwereld, de Franse Bordeaux. Het château is sinds 2004 eigendom van de Nederlandse familie Smeets en sinds 2008 is de enige dochter van de familie, Chantal, verantwoordelijk voor het wijn maken. Haar doel en passie is om kwaliteitswijnen te maken met moderne methodes, maar met respect voor traditie. Op Cadaulan verbouwen wij op 5.2 hectare grond de druiven: Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc voor rode Bordeaux Supérieur en AOC Bordeaux. Verder wordt er op een 1,5 hectare groot perceel vieilles vignes (oude stokken) ook wijn geproduceerd binnen de Cotes de Castillon appellatie.

Château Cadaulan streeft naar optimale, zuivere wijnen die spreken van terroir en liefde voor het vak. Daarom gaan zij in het hele productie-proces, van het veldwerk tot het bottelen, zeer nauwgezet te werk. Zij onderzoeken ook continu hoe ze dingen, hoe klein ook, kunnen verbeteren. Het produceren van wijn is geen enkel jaar precies hetzelfde; iedere jaargang is anders. Dat is de charme van dit werk. De grootste uitdaging is om in te spelen op de omstandigheden, om van iedere oogst een kwaliteitswijn te maken. In de praktijk betekent dit een uitgebreide planning van veldwerk, lage rendementen, een zeer zorgvuldige sortering van de druiven op kwaliteit en het steeds weer zoeken naar nieuwe methodes om resultaten te verbeteren.

Château Cadaulan Rosé wijn ‘Cuvée Maricha’
Deze rose wijn is niet typisch voor een bordeaux, maar was vanaf de eerste fles een voltreffer. De rosé wordt geproduceerd door een zeer lichte persing van 100% Cabernet Franc druiven die met de hand geplukt en gesorteerd zijn om enkel de beste druiven te behouden. Hierna volgt er een langzame en koele fermentatie waardoor de typische aroma’s van dit frisse karaktervolle druivenras behouden blijven.

Door de fruitige toetsen gecombineerd met de kruidige frisheid van de Cabernet Franc is deze rosé meer als een fruitig tussendoortje en is hij uitermate geschikt bij wit vlees, vis en andere lichte gerechten, maar ook heerlijk om zomaar van te genieten op een warme zomerdag.

Proefnotities
Kleur: Zalmroze, waterrand, helder en transparant

Geur: Lychee, zacht rood zomerfruit, licht kruidig met een hint van paprika, lieflijk en elegant.

Smaak: Droog en fris, zachte zuren, fruit is niet dominant aanwezig, wel elegant!

Afdronk: Zuren galmen na, mooi droog en fruit is subtiel

Bewaarpotentieel: 3 jaar na oogstdatum


Bekijk onze rosé wijn aanbiedingen