Château Cazal Viel

In harmonie met de natuur.

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen.

Laurent Miquel is de zoon van Christiane en Henri Miquel, de eigenaars van het befaamde huis Château Cazal Viel. Laurent’s belangrijkste wijn vindt zijn oorsprong hier. Château Cazal Viel bevindt zich in een prachtig gebied aan de basis van het Caroux gebergte. Het mediterraanse klimaat in combinatie met uitgebreide bodemkennis zorgt ervoor dat Laurent Miquel de wijnstokken kan verzorgen en beschermen, zonder het gebruik van buitensporige chemische middelen. Op deze manier produceren zij hun wijnen in harmonie met de natuur.

De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.

Château Cazal Viel Rosé Vieilles Vignes

Frankrijk, Languedoc Roussillon, AC Saint Chinian, 2011

Land: Frankrijk
Streek: Languedoc Roussillon
Appellatie: AC Saint Chinian
Wijnhuis: Laurent Miquel
Wijnsoort: Rosé wijnen
Jaar: 2011
Artikelnummer 0466761
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 12,5%

Gelegen in de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare.

Druivensoort(en)

Hoofdzakelijk Syrah, aangevuld met Grenache, Cinsault en Carignan.

Vinificatie

Modern, met een temperatuur geregelde fermentatie.

Proefnotities

Diepe, zachtroze kleur. Frisse, stuivende neus van licht rood fruit. Droge, strakke wijn met tonen van rijp fruit en kruiden. Verfrissende balans in fruit en zuren.

Eten & Drinken

Bij wit vlees en gevogelte, frisse salades of als aperitief.

 


Bekijk onze rosé wijn aanbiedingen